Skip to content

De Sony A9 op de pijnbank bij de hardere stijlen van dance event Defqon.1

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Even voorstellen..., mijn naam is Menno van der Veen en als professioneel fotograaf werk ik voornamelijk op feesten van de hardere stijlen (hardstyle, hardcore, etc.) onder de naam MNO Photo. In mijn cameratas neem ik altijd mee mijn Canon EOS 1D X Mark II, mijn Canon EOS 5D Mark IV en mijn lenzen (Canon EF 70-200mm f/2.8L II, Canon EF 8-15mm f/4.0, Canon EF 16-35mm f/4.0, Sigma 20mm f/1.4 en Sigma 50mm f/1.4). Deze zomer ben ik op feesten onder meer aan het werk voor BPM mgmt, Gunz for Hire, Evil Activities, Roughstate, Q-Dance, Art of Dance en b2s. Deze blog is geschreven over een van die feesten: Defqon.1 van Q-Dance.

Waarom deze blog?

Vanaf het eerste moment dat Sony de Alpha A9 aan de wereld toonde, was ik benieuwd hoe een mirrorless camera zich zou meten ten opzichte van mijn Canon 1D X Mark II. Bijna alle reacties die ik heb gelezen, gingen over de twintig foto’s per seconde die de Alpha A9 schiet. Ook was men onder de indruk van de snelheid van de autofocus. Ik beken maar gelijk: ik ben ontzettend gevoelig voor nieuwe gear en technologische vooruitgang. Dat maakt mij elke keer weer nieuwsgierig. Dus al weken, misschien wel maanden, zocht ik alles op over de A9 en hield ik alle reviews goed in de gaten. Ze waren lovend, maar er was één nadeel. Alle reviews waren toegespitst op sport, bruiloften en/of portretten. Deze facetten van fotografie vind ik leuk om te doen, maar het is niet waar ik mijn boterham mee verdien. Ik sta in donkere hallen en tenten om snel bewegende dj’s te fotograferen. Dus aan al die reviews heb ik weinig. Tijd om op onderzoek uit te gaan, hoe de A9 het zou doen op mijn werkplek. Dat onderzoek kwam op Defqon.1. Daar ging ik met de Sony Alpha A9 op pad, om te kijken wat hij kan en of hij zich staande kan houden naast mijn Canon 1D X Mark II.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menno van der Veen

Menno van der Veen

Menno van der Veen is een event-fotograaf met een zwak voor nieuwe gear. Hij is vooral werkzaam op de grotere (Hard) EDM-festivals door heel Nederland.

Gerelateerde berichten:

Volg mij via Facebook