Skip to content

Eindelijk weer op het podium

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

“Wat heb ik dit gemist!!” Dat was het eerste wat ik dacht toen ik de LaxnessArena inliep. Een stadion gevuld met een podium, goed geluidssysteem en dansendemensen. Het voelde als thuis komen na een veel te lange reis.Eindelijk mocht ikweer los gaan met mijn camera en D-Block & S-te-Fan schieten op Madness XXL inKeulen.

In de laatste 6 maanden heb ik wel kleine shoots en opdrachten gedaan, bijvoorbeeld een silent disco waarbij men moet zitten of een zakelijk event met vaste tafelindeling. Maar dit was weer even zoals vanouds een “echt feest”. We liepen door de gangen in Keulen, hoorden de dreunende bass achter de deur voor ons vandaan komen en we werden gelijk enthousiast. Toen ik eind februari mijn bodiesupgrade naar twee keer een Sony a9II was dat hiervoor! Eindelijk mocht ik ze weergebruiken op een “echt” podium. Ook had ik van Sigma speciaal hiervoor 3 lenzen meegekregen. DeSigma14-24mm F2.8 DG DN,de Sigma35mm f/1.2 DG DN en deSigma 85mm f/1.4 DG DN.De 14-24 is een oude bekende maar de 85mm en35mm had ik nog nooit mee geschoten. Omdat het licht niet altijd even goed is ineen stadion (vooral backstage niet) was ik erg benieuwd hoe beide het zouden doen.Of de autofocus het bij zou kunnen houden en of vooral of de Eye Autofocus zijn werk zou kunnen doen. Spoiler alert: Zonder enige moeite!Het mooie van deMirrorless lijn is deAFL-knopop de lens, deze is programmeerbaar zodat je zelf eenfunctie kan toewijzen. Voor mij was dit de Eye AF functie. Dat houdt in dat zodra ik de knop op de zijkant van de lens indruk gaat hij opzoek naar een oog om op scherpte stellen.

Natuurlijk was alles wel even anders, bezoekers konden bijvoorbeeld met vriendeneen “Cube” kopen om daarin te mogen staan en te dansen.Wij moesten in de gangen en onderweg naar het podium een mondkapje op. Maar verder was hetbusiness as usual

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menno van der Veen

Menno van der Veen

Menno van der Veen is een event-fotograaf met een zwak voor nieuwe gear. Hij is vooral werkzaam op de grotere (Hard) EDM-festivals door heel Nederland.

Gerelateerde berichten:

Volg mij via Facebook