Skip to content

Q-dance exclusief over Defqon 1 at Home en de impact van de Coronatijd

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Toen het coronavirus aan het begin van dit jaar haar kop opstak, had niemand de zware impact op onze geliefde evenementensector verwacht. Het betekende een volledige afgelasting van het 2020 festivalseizoen, en hiermee ook van één van de absolute hoogtepunten van het jaar: Defqon.1 Weekend Festival. Om liefhebbers toch nog de ultieme weekend experience te geven komt Q-dance dit jaar met een online spektakel: Defqon.1 at Home – 3 Days of Madness.

Wij spraken Q-dance exclusief over wat we allemaal van Defqon.1 at Home mogen verwachten, en over de impact die het coronavirus op de organisatie heeft gehad. Hoe gaat het met één van de meest toonaangevende evenementenorganisaties als het gaat om de hardere stijlen? Hoe zien zij de toekomst? 

Deze week hebben jullie naar buiten gebracht dat Defqon.1 at Home exclusief op live.q-dance.com te kijken is. Wat is de reden dat jullie afstappen van onder andere YouTube en Facebook?

“We streamen drie dagen lang op onze website omdat we intiemer contact willen hebben met onze fans, daar doen we het voor. Door Defqon.1 at Home op ons eigen platform uit te zenden kunnen we de kwaliteit van de stream waarborgen, en verzekeren we fans van de best mogelijke experience. We willen toch dat gevoel van saamhorigheid creëren, door iedereen op één platform te verbinden en onder andere The Q-dance Quiz te introduceren. Het is de beste manier om drie dagen lang Defqon.1 in huis te halen!

Bij de aankondiging van Defqon.1 at Home bleek al dat het een waar online spektakel belooft te worden. Waar mogen liefhebbers zich nou precies voor opmaken tijdens de ‘3 Days of Madness’?

“Voor de ultieme Defqon.1 experience! Defqon.1 at Home wordt een driedaags online festival, compleet gevuld met unieke sets van meer dan 80 van de grootste hardere stijlen artiesten – op verschillende bijzondere locaties. Daarnaast zal ieder belangrijk onderdeel van Defqon.1 Festival terugkomen, beginnend met The Gathering, van links naar rechts in de woonkamer tijdens POWER HOUR: Six Years of Insanity, een bijzondere eindshow tijdens The Closing Ceremony, en voor de allereerste keer introduceren we The Q-dance Quiz waar je 300 (!) prijzen kunt winnen.

Ook kan The Wasted Lands gekte simpelweg niet ontbreken tijdens een Defqon.1 editie, dus komen we ook met The Wasted Lands: Midnight Mayhem. Een 4 uur durend liveprogramma waarbij we nog even lekker doorgaan met unieke DJ combinaties en leuke specials, waaronder Cooking with Chefa!”

Bij de aankondiging van Defqon.1 at Home bleek al dat het een waar online spektakel belooft te worden. Waar mogen liefhebbers zich nou precies voor opmaken tijdens de ‘3 Days of Madness’?

“We willen natuurlijk nog niet alles weggeven, maar kunnen wel een tipje van de sluier oplichten… In Biddinghuizen hebben we op visueel gebied misschien wel de meest indrukwekkende Defqon.1 sets óóit opgenomen, op een manier zoals je nog nooit hebt gezien. Daarnaast zullen we op vele andere locaties in samenwerking met de artiesten alle ‘Colors of Defqon.1’ voorbij laten komen door sets compleet gevuld met nieuwe muziek en nog véél meer. Dit wil je echt niet missen!”

Bij de aankondiging van Defqon.1 at Home bleek al dat het een waar online spektakel belooft te worden. Waar mogen liefhebbers zich nou precies voor opmaken tijdens de ‘3 Days of Madness’?

“Waar sommige sectoren nu inmiddels weer langzaam beginnen te draaien, en er weer wat ruimte komt voor horeca en bepaalde delen van de culturele sector, staat de evenementenindustrie voorlopig nog voor een hele onzekere periode. Hierdoor komt er geen geld meer binnen uit verkoop van kaarten en drank, staan de banen van duizenden mensen die werkzaam zijn in onze sector op de tocht, en missen ZZP’ers inkomen doordat ze geen opdrachten meer krijgen.

Onze sector wordt hierdoor keihard geraakt en we moeten alle zeilen bij zetten om dit met z’n allen te overleven. Een jaar zonder indoor & outdoor feesten en een groot scala aan internationale shows is bijna niet voor te stellen, maar helaas wel de realiteit.”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menno van der Veen

Menno van der Veen

Menno van der Veen is een event-fotograaf met een zwak voor nieuwe gear. Hij is vooral werkzaam op de grotere (Hard) EDM-festivals door heel Nederland.

Gerelateerde berichten:

Volg mij via Facebook